czwartek, 28 marca 2013

Nowy kebab w Lublinie - Masala

Cześć!

Udało się przyjechać do Lublina, gdzie produkowane są jedne z najlepszych kebabów w Polsce i na świecie. Niedawno odkryliśmy, że na Nadbystrzyckiej powstał nowy lokal - Masala Pizza & Kebab. Wsiedliśmy więc w Hondę i pojechaliśmy przetestować. Z tego, co Rafał gdzieś wyczytał, miała tam być prawdziwa baranina. Lokal mieści się w aleji kebabowej, w pobliżu Habiby, Mustafy i Dubaja. Jak to w kebabie, mało miejsca do siedzenia - 3 stoliki. Zaskakują dodatkowe sosy na stole, którymi można polać danie. Co więcej, lokal to także pizza, która wydaje się całkiem tania - 45 cm Margherita za 20 zł. Jednak, jako że przyjechaliśmy na kebaba, tak więc wzieliśmy po XL, ja z baraniną (12 zł), Rafał z kurczakiem (11 zł). Po chwili dostaliśmy kanapki - wielkościowo podobne do Habiby. Zapakowane były w folię aluminiową, co znacznie utrudniało jedzenie kebaba, gdyż co chwilę trzeba było ją odwijać. Jednak smak mięsa mógł wynagrodzić tą niedogoność. W końcu dobra baranina, czuć prawdziwe mięso. Co prawda, jestem większym fanem kurczaka, ale czasami dla odmiany można spróbować czegoś droższego (o 1 zł).


W środku raczej większość mięsa, surówka dobrze dobrana, większość kapusty pekińskiej. Za to sos (wzięliśmy mieszany), bardzo ostry. Może nawet ostrzejszy niż w Habiby? Mięso czuć przez całą kanapkę, sos również. Na minus - tortilla. Smakowała bardzo gumowo, do tego dosyć cienka, w pewnych momentach aż przesiąknięta mięsem i sosami. Gdyby nie to, byłoby to niesamowite danie w bardzo przystępnej cenie.

Ocena: 8/10
Cena/Jakość: 8/10

Jak będą otwarte lokale w poniedziałek, to prawdopodobnie też zawitamy do jednego z lubelskich kebabów.

2 komentarze: